Single Blog Title

This is a single blog caption
21 junio 2015

DEURES D’ESTIU

DEURES D’ESTIU DE CATALÀ

Durant aquest estiu et proposem tres lectures, cal que en triïs només una, segons les teves preferències.

Cal que realitzis les activitats relacionades amb la lectura que hagis escollit entrant a l’enllaç corresponent. Recorda imprimir els fulls abans de marxar de vacances si allà on vas no disposes d’internet ni impresora.

1.UN COCODRIL SOTA EL LLIT de Mariasun Landa Etxebeste col.lecció El vaixell de vapor, sèrie vermella 124 Ed, Cruïlla ISBN 84-661-0900-5

http://ecat.server.grupo-sm.com/ecat_Documentos/es105879_001091.pdf

2.HOLA,PEP! De Jaume Cela col.lecció El vaixell de Vapor sèrie taronja Ed Cruïlla núm 88

ISBN 9788482863740

http://ecat.server.grupo-sm.com/ecat_Documentos/es22664_001071.pdf

3.LA ROCA DE CORB d’en Miquel Fañanas col.lecció El vaixell de vapor, sèrie vermella 127 Ed Cruïlla

ISBN 9788466109109

http://ecat.server.grupo-sm.com/ecat_Documentos/es105359_001079.pdf

DEURES D’ESTIU DE CASTELLÀ

Para todos

LECTURA: Escoge un libro que te guste y haz el siguiente trabajo:

  1. Resumen del libro
  2. Descripción detallada de los protagonistas. Dibujo (opcional)
  3. Opinión personal del libro, explicando detalladamente por qué te ha gustado, a quien se lo recomendarías, etc.

Para los que han suspendido la asignatura o bien han sacado un suficiente deberían además hacer un refuerzo de comprensión lectora y ortografía.

Os recomiendo algunos libros: (Ediciones SM)

Ojo de nube  de Ricardo Gómez

Danko, el caballo que conocía las estrellas de José Antonio Panero

El regalo de la abuela Sara de Ghazi AbdelQadir

Nube de Noviembre de Hilary Ruben

La batalla de los árboles de Carles Villanes Cairo

DEURES D’ESTIU D’ANGLÈS

http://englishactivities6.blogspot.com.es/

DEURES D’ESTIU DE MATES

Es recomana la realització dels problemes que trobareu a continuació, així com els exercicis de càlcul que trobareu al final de la pàgina. Bon estiu!!

NOMBRES NATURALS

A la Montserrat li agrada jugar a bales. Dimarts en va perdre 8 i dijous en tenia 3 més que dimarts. Quantes bales va guanyar dimecres?

Amb les xifres del nombre quatre-cents setanta-cinc mil vuit-cents seixanta-nou escriu el nombre més gran que puguis. Després, amb les mateixes xifres, escriu els dos nombres més petits que puguis.

Suposant que el pare de la Cinta dorm 6 hores diàries, quantes hores dorm en un any?

Al carrer on viu el Miquel s’hi poden aparcar cotxes a tots dos costats. Ara hi ha aparcats un total de 62 cotxes. Si al costat dret n’hi ha 12 més que a l’esquerre, quants cotxes hi ha a cada costat?

Dotze persones van recollir 48900 minerals. Tres mil dos-cents no estaven sencers i els van llençar. Si es van repartir la resta, quants minerals van tocar a cada un?

La Júlia talla cartrons. En talla 562 cada hora. Si treballa tot un dia sencer, quants cartrons tallarà?

El llibre de matemàtiques de sisè té numerades 320 pàgines. Quantes vegades hi surt el 4, entre tots els números de les pàgines?

Una ampolla amb tap costa 5 euros. L’ampolla costa 3 euros més que el tap. Quants euros costa l’ampolla? I el tap?

Una llenyataire serra un tronc en trossos de metre. El tronc fa 5 metres, i per tallar un tros s’hi està 2 minuts. Quants minuts tardarà a tallar tot el tronc?

Un gerro ple de mel pesa 500 g. El mateix gerro ple de caramels pesa 300 g i buit pesa 100 g. Quants grams més pesa la mel que els caramels?

La Maria té el doble de pins que en Miquel. Entre tots dos en tenen 30. Quants en té cadascun?

En Celso Ferreiro camina cada dia 32 km. Després de 21 dies de caminar, encara li queden 160 km per arribar a Santiago de Compostel·la. Quants quilòmetres haurà caminat quan hi arribi? Quants dies tardarà a arribar-hi?

Amb les xifres del nombre 18756, escriu el nombre més gran que puguis. Desprès escriu el més petit.

Hi ha tres nombres naturals que tant si se sumen com si es multipliquen donen el mateix resultat. Quins són?

Quatre gates i tres gatets pesen 15 kg. Si un gatet pesa 1 kg, quant pesa cada gata?

Pensa en dos nombres senars consecutius que sumin 84.

És possible que en sumar dos nombres parells el resultat hagi estat 123? Raona la resposta.

Hem de distribuir 1 kg de caramels en bosses de 100 g Només disposem d’una balança, d’un pes de 200 g i d’un altre de 500 g. Com aconseguirem fer les bosses de 100 g?

En un programa de ràdio que dura 3 hores, cada 5 minuts hi ha seixanta segons de publicitat. Durant tot el programa, quants minuts de publicitat es fan?

Les nenes i els nens d’una classe de sisè es col·loquen en fila índia, amb un metre de separació de l’un a l’altre. Si són 23, quants metres separen el que hi ha en primera posició del que hi ha en l’última?

La Roser s’ha pensat un nombre. Ens diu que “la meitat del doble d’aquest nombre és 20” Quin nombre s’ha pensat la Roser?

Un rail d’una via de tren mesura 15 m. Quants rails hi ha entre dues ciutats si són a 1 km de distància?

Quantes dotzenes de agulles d’estendre roba fan falta per estendre 12 camises si per cada camisa se’n necessiten 5?

Quantes xocolatines de 60 g cada una hi ha en una dotzena?

A la nostra classe hem inflat globus per adornar les dotze aules de l’escola. N’hem inflat 1987 però se’ns han rebentat 589. Quants globus ens queden per cada aula?

Si cada dia miro la televisió 120 minuts, durant una setmana, quants minuts l’hauré mirada?

Quantes bombetes queden enceses si de les 2345 que hi havia se n’han fos 54 i uns brètols n’han trencat 1350?

El pare ha comprat 58 sardines per sopar, però el gat se n’ha menjat A l’hora de sopar ens hem hagut de repartir les que quedaven entre els 3 que som a casa. Quantes n’he menjat jo?

A la festa del carrer volen penjar les 43678 banderetes de l’any passat, però quan les treuen dels paquets se n’estripen 547. Els 7 membres de la comissió no en volen fer cap més i decideixen penjar les que queden. Quantes banderetes haurà de penjar cada un?

En Toni cull 567 pomes i les fica en una caixa. Al cap d’unes quantes hores se n’hi ha podrit 125. L’endemà en cull 869 i també les fica a la caixa. Quantes pomes bones hi ha dins la caixa?

La Lídia ha aconseguit omplir l’àlbum de cromos que feia. És un àlbum de 256 pàgines i a cada una hi van 12 cromos. Quants cromos ha enganxat en total la Lídia?

En una granja de 186 conills, quantes potes hi ha?

En una fàbrica de bicicletes, un dilluns en fabriquen 4386 i en venen 1307, i l’endemà en fabriquen 2857 però no en venen cap. Quantes bicicletes hi ha a la fàbrica el dimarts al vespre?

En Manel, la Joana i en Jaume són amics i volen tenir tots tres el mateix nombre de revistes Auto-xocs. Quantes en tocaran a cada un si en Manel en té 200, la Joana, 100, i en Jaume, 300?

Quant costen 858 retoladors si cada un val 6€?

Quantes rodes tenen 5694 cotxes?

Si cada casset hi ha 180 minuts de música. Si tinc 37 cassets, quants minuts de música tinc?

Quantes bosses de taronges podrem omplir si en tenim 785 quilos i a cada bossa n’hi posem 5 quilos?

Al camp de futbol hi han entrat 3375 espectadors. Quants se n’hauran de col·locar en cada una de les 27 grades?

Quants troncs haurà de transportar cada un de 17 forçuts si uns llenyataires han tallat 986 arbres?

Una gossa ha tingut 3 cadells. Quan s’han fet grans, cada cadell ha tingut tres cadells més. I cadascun d’aquests, tres cadells més. Quants gossos tenim en total?

Quants segons són 60 hores? Expressa-ho en forma de potència.

Quin és el nombre de cotxes que caben en un aparcament de 4 plantes, amb 4 files cadascuna i amb 4 cotxes per fila?

Calcula el nombre d’ampolles de 10 camions que porten 10 caixes cadascun amb 10 ampolles per caixa. Expressa-ho en forma de potència.

Quina és la longitud del costat d’un quadrat la superfície del qual és 81 cm2?

La meva àvia té 81 anys i el meu germà, el resultat de calcular l’arrel quadrada de l’edat de l’àvia. Quants anys té el meu germà?

Vint-i-cinc nois tenen vint-i-cinc fulls, quantes fulls tenen entre tots? Expressa-ho en forma de potència.

Sis blocs de pisos amb sis plantes de sis pisos, quants pisos són?

Un hort té les tomaqueres en forma de quadrat de manera que en cada fila hi ha el mateix nombre de tomaqueres. Les hem comptat i ens ha donat 49 tomaqueres. Quantes tomaqueres hi ha a cada fila?

A la classe hem fet 5 grups de 5 alumnes cadascun. Cada alumne ha de fer 5 exercicis diferents d’ortografia. Quants exercicis farà en total cada grup. Expressa el resultat en forma de potència.

 

MÚLTIPLES I DIVISORS

En una classe hi ha 24 alumnes i s’han de distribuir en grups per fer un A cada grup hi ha d’haver el mateix nombre d’alumnes, i han de ser com a mínim de 2. Digues de quantes maneres possibles poden fer els grups en aquesta classe.

En Felip té 24 caramels i la Maria 42. Tant l’un com l’altra volen repartir  els seus caramels en bossetes de quantitats iguals. De quants caramels hauran de fer les bossetes perquè a tots dos els surtin amb el mateix nombre i, a més, perquè aquest nombre sigui el més gran possible?

La Lluïsa va al cinema cada 5 dies, en Joan hi va cada 10 dies i la Maria, cada 6. Si dissabte passat hi van coincidir tots tres, quants dies tardaran a tornar-se a trobar? Quin dia de la setmana serà?

Escriu multiplicacions de nombres que donin com a resultat 24. Intenta escriure tots els possibles.

La Montserrat té bombons, però no sabem quants. L’únic que sabem es que els pot col·locar en piles de 6, de 10 i de 20 sense que en sobri cap, i que en té menys de 100. Quants en té?

La Gemma vol enrajolar el bany de casa seva amb dos tipus de rajoles, unes de blanques i unes de negres. Ha calculat que, en total, en necessita 440. Aquest matí ha comprat 34 rajoles negres, que són la meitat de les rajoles negres que necessita. També n’ha comprat 110 de blanques. Quantes rajoles li queden per comprar?

En Pere va a cals avis cada 4 dies, en Martí hi va cada 6 dies i la Maria, cada 5 dies. Si el dia de Reis hi van coincidir tots tres, quants dies tardaran a tornar-hi a coincidir? Quin dia serà?

En Joan té dues peces de roba que mesuren 20 metres i 16 metres. Les vol tallar totes dues a trossos iguals, que siguin com més llargs millor i que no en sobri gens. Quant hauran de fer aquests trossos?

Escriu un nombre que sigui múltiple de 11, que sigui parell i que també sigui divisible per 3. No pot ser més gran de 100.

La Pepa ens ha donat les pistes següents per tal que puguem endevinar el nombre que s’ha pensat: És múltiple de 5. És senar. També és múltiple de 3. És més petit de 50.  La suma de les seves xifres dóna 9. Quin nombre és?

Volem tallar trossos de roba igual i tan grans com puguem. Si tenim dues peces, l’una de 32 metres i l’altra de 20, quants metres farà cada tros? Quants trossos sortiran de la primera peça? I de la segona?

Amb els llibres que tenim a la classe, podem fer piles de 4, 8 i 10 llibres sense que en falti ni en sobre cap. Quin és el nombre més petit de llibres que tenim?

La meva àvia ve a dinar a casa cada 10 dies i la meva cosina, cada 12. Avui hi eren totes dues. Quants dies falten perquè hi tornin a coincidir?

En Pere triga 10 minuts a fer una volta corrent pel parc. La Marta triga 8 minuts. Si a les 10 del matí han coincidit davant dels gronxadors i no han parat en tota l’estona. Quan tornaran a coincidir?

Si l’escala de casa teva té 32 esglaons. De quantes maneres la podries baixar saltant, si cada cop saltes a la vegada el mateix nombre d’esglaons?

 

FRACCIONS

 Les noies de la meva escola han jugat 20 partits i n’han guanyat 12. Quina part de partits han guanyat?

En Joan, en Miquel i la Maria fan la col·lecció de cromos “fraccions fantàstiques”. A en Joan li falta 1/6 part dels cromos, en Miquel en té la meitat i a la Maria encara li falta 1/5 part. La col·lecció té 240 cromos. Quants cromos té cadascú?

Ja han passat ¾ parts del dia d’avui. Quantes hores falten perquè s’acabi el dia?

A la classe de sisè hi ha 5 alumnes que no han vingut a l’escola perquè estan malalts. Si, quan hi són tots, és una classe de 25 alumnes, quina part dels alumnes ha faltat? Quina part ha assistit a classe?

En Pere Pilota es va passar 3/5 parts dels 90 minuts que dura un partit de futbol assegut a la banqueta. La resta de minuts els va jugar. Quina part del partit va jugar? Quant temps va passar assegut a la banqueta?

D’una classe de 24 alumnes 8 juguen a bàsquet. Quina part dels alumnes de la classe juga a aquest esport?

Digues quina part del dia representen les hores següents: 3 hores, 4 hores, 6 hores, 12 hores, 18 hores, 24 hores.

Hem portat 20 litres d’oli del poble dels meus avis. Si el setrill de casa és de 1/5 de litre, quantes vegades el podem omplir fins a gastar els 20 litres?

Ahir es van buidar 3/5 parts d’un dipòsit i avui se n’han buidat 3/10. Quina fracció del dipòsit s’ha buidat? Quina fracció del dipòsit quedarà per buidar demà?

La Lluïsa es pren ¼ de litre de llet cada matí. Quants litres de llet es pren en una setmana?

Si hi buidem dos terços d’aigua d’una ampolla de litre, quina fracció hi queda?

En Miquel ha recorregut un terç dels 300 quilòmetres que hi ha entre el seu poble i el del seu cosí. Quants quilòmetres ha de fer?

Les 4/5 parts dels alumnes d’una escola practiquen algun esport. Quants ho fan si a l’escola hi ha 600 alumnes?

Si ens passem ¼ de la nostra vida dormint, quina fracció del dia dediquem a altres coses?

Un equip de la lliga de futbol ha guanyat 5/19 dels 38 partits jugats. Quants partits ha guanyat? Quants partits ha perdut?

 

FIGURES PLANES

 Un rectangle mesura 20 cm de llarg i 40 mm d’ample. Quin és el seu perímetre?

Quin és el perímetre d’un triangle equilàter de 6 m de costat?

Troba la longitud d’una circumferència de 5 cm de diàmetre.

En una volta, quants metres recorre una roda de 50 cm de radi?

Quin és el valor d’un angle interior d’un polígon regular de 12 costats?

Si la base d’un rectangle de gespa mesura 6 m i el perímetre total 18 m, quant fa cada costat?

Vull posar una tanca de tela metàl·lica en el meu jardí. Si el jardí té 145 metres d’amplada i el triple de llargada, quant em costarà la tanca si la tela va a 3,50 € el metre?

L’Equador terrestre mesura aproximadament 000 km de longitud. Calcula quant mesura un radi de la Terra.

Quantes voltes haurà de donar una roda de 50 cm de diàmetre per recórrer 471 m?

Quina longitud té una circumferència de 2 m de diàmetre?

 

 NOMBRES DECIMALS

 Una empresa embala el sucre en caixes amb 10 paquets de 700 Quants quilos de sucre hi ha en 50 caixes?

Un tren de rodalies format per 7 vagons pot transportar un total de 1428 passatgers, 378 dels quals poden anar asseguts. Quants seients hi ha a cada vagó? Quants passatgers poden viatjar drets a cada vagó?

La closca d’una tortuga d’orelles vermelles fa 12,5 cm, la cua 3,15 cm i el cap 5 cm. Calcula la longitud total.

La suma de dos nombres decimals és 14,7. Un dels sumands és 5,96. Quin és l’altre sumand?

Una ampolla plena pesa 1,8 kg. Si el contingut de l’ampolla pesa 0,250 kg, quant pesa l’ampolla buida?

Amb 750 grams de fulles d’orenga es poden preparar 100 flascons d’aquesta planta aromàtica. Quants grams conté cada flascó?

Un cotxe consumeix 6,2 litres cada 100 kilòmetres. Quin consum té cada 1000 km.?

Un paquet de 1000 fulls de paper val 6 euros i mig i un paquet de 100 fulls val 0,73 euros. Quants diners estalvio comprant el paquet de 1000 fulls?

Tres persones fan una excursió des de Londres fins a Oxford. Entre totes tres han pagat 37,5 lliures esterlines. Quant ha pagat cada persona?

L’Anna fa el trajecte des de casa seva al col·legi 4 cops al dia. Al cap de 5 dies ha fet 30 km. A quina distància del col·legi viu l’Anna?

Calcula el perímetre d’un triangle equilàter de 2,8 cm de costat.

Quin és el nombre que sumat a 12,8 dóna com a resultat 14,75?

La Pilar té un tros de roba de 16,83 m de llargada. Si ha de fer 7 retalls iguals, quina longitud haurà de tenir cada retall?

Quant li costaran uns texans a l’Agnès, si abans de les rebaixes valien 80 € i ara tenen un descompte d’un 20%?

La pilota d’en Joan ha costat 32 € i la d’en Pere, un 15% menys. Quant ha costat la pilota d’en Pere? Si amb els diners que s’ha estalviat vol comprar unes ulleres que costen 37, 50 € i tenen un 10% de rebaixa, quants diners haurà de pagar en total?

Si per sis cadires paguem 244,80 €. Quant val cada cadira?

Per la festa de la Clara hem comprat 32 ampolles de refresc. Si n’hem gastat un 85%, quantes ampolles ens queden? Si cada ampolla era d’1,5 l, quanta beguda s’ha consumit? Quanta n’ha quedat?

Si una bossa de patates pesa 3,5 kg. Quants quilos pesaran 10 bosses de patates?

Un pastís pesa 5,4 kg. Si el dividim en tres trossos iguals, quant pesarà cada tros?

En una enquesta feta a l’alumnat de l’escola sobre el seu esport preferit, els resultats van ser els següents:

·         futbol: 40% ·         natació: 12% ·         hoquei: 4%
·         bàsquet: 30% ·         taekondo: 6% ·         tennis: 8%

Si a l’escola són 250 alumnes. Quants vots ha tingut cada esport?

 

SUPERFÍCIES

He de folrar un cub de 20 cm de costat. Quants m2 de paper necessito?

Calcula l’àrea d’un cercle de 2 m de radi.

Quina àrea té un cercle que fa 20 cm de radi?

Calcula l’àrea d’un cercle que mesura 2 m de diàmetre.

Calcula l’àrea d’un rectangle que mesura 82 cm de perímetre i 31 cm de base.

Una catifa fa 4 m de llarg per 2,8 m d’ample. Quant ha costat si el preu d’un metre quadrat era de 3,50 €?

Calcula l’àrea d’un rombe les diagonals del qual fan 2 cm i 1,5 cm.

Quina és l’àrea d’un hexàgon que fa de costat 3 cm i d’apotema 2 cm?

Calcula l’àrea d’un triangle de 5 cm de base i 20 mm d’altura.

 

VOLUMS (recordeu 1L = 1dm cúbic)

Calcula el volum d’un cub de 5 m d’aresta.

Una família consumeix al dia 150 litres d’aigua al dia. Si cada metre cúbic val 0,64 €, de quant serà la factura d’un trimestre?

Calcula el volum d’un cub de 11 cm d’aresta.

Quants dm3 de paper fan falta per empaperar una paret d’1m3?

Quantes llaunes de 33 cl es podran omplir d’un dipòsit que conté 2 dal de refresc?

Si el volum d’un cub fa 27 cm3. Quina és la mida de l’aresta?

Calcula la llargada d’un ortòedre de 24 cm3 de volum, 2 cm d’alçada i 4 d’amplada.

Calcula el volum d’un ortòedre de 5 cm de llargada, 4 d’amplada i 3 d’alçada.

 

CÀLCUL

Múltiples i divisors

1a.  M(7)= (només 5 múltiples)

1b.  D (16)

Nombres enters

2a. Col.loca els punts en els eixos de coordenades: A( -4, 3)   B( 0, -2)

2b.   -(-2+7-1+3) x (-1) – ( -2)³=

Fraccions

3a.            4         5                        3b).    3               (   1         2     )

—–  :   —– =                           —–     x       ( —– + —–   )

4          7                                 4                (  12       24   )

3c. Busca una fracció equivalent per simplificació i una per amplificació

7      

—–

14
3d. Cerca el nombre mixt i a l’inrevés:      6                        4

— =               2  — =
4                       7

Nombres decimals. Potències i arrels quadrades

4a.    683’972 : 7’6 =

4b.     65’3 : 100 =         4c.    35’2  x 102 =           4d.  √16=           4e.  0’47 + _____ = 1

4f.   ___ : 3 = 9              4g.    107=                       4h. Completa:  4,  8, 12, __,

Percentatges i proporcionalitat. Escales

5a).  En una escola hi ha 956 alumnes. El 17% van a classe de futbol i la resta, a tennis. Quants alunes van a tennis?

5b). Una camisa costa 38 euros i té una rebaixa del 30%. Quant et costarà la camisa?

5c).  La nota del restaurant és de 86 euros sense IVA. Quant costarà el dinar? (IVA 7%)

5d). 6 pilotes costes  36 euros, quant costaran 9 pilotes? Resol el problema amb una taula de proporcionalitat

5e). Amb 8 euros em puc comprar 32 patates. Quantes patates em podré comprar amb 12 euros? Resol el problema amb una regla de tres

5f). L’Enric ha comprat 4 entades per anar al teatre que li han costat 100 euros. Quan costen 7 entrades? Resol el problema reduint a la unitat

5g). Un nen medeix la distància en un mapa de Terrassa fins a Sevilla i li surten 3 cm. Quan serà en realitat si utilitzem una escala 1:200?

Canvi d’unitats

6a)   U. de longitud              48 m =_____dam

543’7 cm =_____dam

6b)   U. d’angles/temps       2º =_______’                     4h =_____”

3467º=___º___’___” (fem les divisions)

6c)   U. de superfície          0’438 m2 =_____dam2

3’8 dm2 =_____cm2
6d)   U. de volum                 65’6 cm3 =_____l

Angles

7. Calcula:

4º  56′  52”                        6º     2′   24”

+ 2º  37′  48”                   –   2º   12′   47”

—————                   ——————–

Estadística i probabilitat

8. Les qualidicacions d’història de l’arte dels 40 alumnes d’una classe ve donada per la taula adjunta:

Notes 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Freqüència absoluta 2 2 4 5 8 9 3 4 3

Descobreix la mitjana aritmètica, la moda i la mediana.

Com són les variables?

creativecommons

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostra política de cookies, faci click per més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies